Wetenschappelijk onderzoek

Promises

Ik ben als cognitief gedragstherapeut werkzaam geweest voor het Promisesonderzoek.

In het Pregnancy Outcomes after Maternity Intervention for Stressful Emotions (PROMISES)-onderzoek werd onderzocht in hoeverre psychologische behandeling van angst en depressie tijdens de zwangerschap een gunstig effect heeft op moeder en kind.  Voor meer info, klik hier.

Leven met vermissing (Netwerk Traumatisch Verlies)

Als onderdeel van mijn werk als vrijgevestigd GZ-psycholoog en Supervisor VGCT heb ik voor dit wetenschappelijk onderzoek, achterblijvers van vermiste personen behandeld. Het is voor het eerst, wereldwijd, dat er onderzoek is gedaan naar de effecten van een dergelijke behandeling.

Aan dit onderzoek werkte ik mee als lid van het Netwerk Traumatisch Verlies. Wil je meer weten over dit netwerk, klik hier. Wil je weten hoe ik het meewerken aan dit onderzoek als therapeut heb ervaren? Een interview met mij hierover, kun je teruglezen via deze link.

Rouw na moord

Ik ben ook als cognitief gedragstherapeut werkzaam geweest voor het onderzoek naar de behandeling van nabestaanden met rouw na moord of doodslag. Lees meer over het onderzoek en de behandeling op de site Rouw na moord.